okładka

Wybrane zagadnienia z analizy żywności

Obiedziński, Mieczysław Redakcja., Wydawnictwo SGGW

Rok wydania: 2009.

Chemia analityczna stosowanie, Żywność badanie., Żywność, Badanie żywności, Badanie żywności metody, Technologia żywności, Podręczniki [Typ publikacji], Podręcznik, 2001-

dostępne:

1 z 1

Autor
Obiedziński, Mieczysław Redakcja.
Wydawnictwo SGGW
Tytuł
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
ISBN
978-83-7583-163-4
Miejsce wydania
Warszawa :
Wydawnictwo
Wydawnictwo SGGW,
Rok wydania
2009.
Numer wydania
Wydanie I.
Objętość
251 s., [4] s. tabl. :
Rozmiary
24 cm.
UKD
(075.8)
543
664.014
Hasła przedmiotowe
Chemia analityczna stosowanie
Żywność badanie.
Żywność
Badanie żywności
Badanie żywności metody
Technologia żywności
Podręczniki [Typ publikacji]
Podręcznik
2001-
Informacje dodatkowe
Bibliogr. przy rozdz. Bibliogr. przy rozdz.
Streszczenie
Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
020
%a 9788375831634
080
%a (075.8)
080
%a 543
080
%a 664.014
245
%a Wybrane zagadnienia z analizy żywności /
250
%a Wydanie I.
260
%a Warszawa : %b Wydawnictwo SGGW, %c 2009.
300
%a 251 s., [4] s. tabl. : %b il. ;%b il. ; %c 24 cm.
504
%a Bibliogr. przy rozdz.%a Bibliogr. przy rozdz.
520
%a Zawiera: Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła; Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz; Mineralizacja próbek; Pomiary gęstości; Oznaczenie zawartości wody w produktach spożywczych; Jakość wody w przemyśle spożywczym; Analiza sacharydów; Tłuszcze; Białka; Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych; Inne związki o dużej aktywności biologicznej; Metody badania właściwości przeciwutleniających; Zanieczyszczenia chemiczne żywności; Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności; Spektrofotometria absorpcyjna; Ocena barwy produktów spożywczych; Konduktometria; Badanie właściwości reologicznych.
648
%a 2001-
650
%a Chemia analityczna %x stosowanie
650
%a Żywność %x badanie.
650
%a Żywność
650
%a Badanie żywności
650
%a Badanie żywności %x metody
650
%a Technologia żywności
655
%a Podręczniki [Typ publikacji]
655
%a Podręcznik
700
%a Obiedziński, Mieczysław %e Redakcja.
710
%a Wydawnictwo SGGW
920
%a 978-83-7583-163-4

Dostępne egzemplarze

1.
Numer inwentarzowy: IDD95895
Sygnatura: 53/54
Status: Do wypożyczenia

Najczęściej wypożyczane